Дънните платки с поддръжката на новия стандарт PCIe 4.0 трябва

...
Дънните платки с поддръжката на новия стандарт PCIe 4.0 трябва
Коментари Харесай

Phison демонстрира първият PCIe 4.0 контролер за SSD

Дънните платки с поддръжката на новия стандарт PCIe 4.0 би трябвало да се появят на пазара през втората половина на тази година и към този момент няма компютърни устройства, употребяващи новия интерфейс. Единствено AMD сподели новата Radeon VII с PCIe 4.0, а останалите производители не бързат да показват свои устройства с новия стандарт.

Phison е първата компания, демонстрирала SSD контролер за PCIe 4.0 . Това е E16 NVMe , който към този момент се създава серийно за производителите на флаш дискове, а това значи, че тези устройства скоро ще излязат на пазара.



Използването на новия стандарт е дало опция за постигането на в действителност впечатляващи параметри. Дискът сподели 4 GB/s поредно четене и 4,2 GB/s пореден запис в бенчмарка CrystalDisk Mark. Phison сподели още, че ще усили скоростта на четене до 4,8 GB/s, а на записа – до 4,4 GB/s. Скоростта на входно/изходните интервенции доближава 900 000 IOPS.

Показаният SSD употребява 96-слойната памет на Micron, само че по-късно ще излязат модели и с памети на Toshiba BiCS 4. Освен това, контролерът поддържа работата с QLC чиповете памет. Те са по-евтини, само че софтуерният им живот е по-кратък. За да удължи техния живот Phison употребява технологията за изчистване на грешките LDPC (Low-Density Parity Check).

Продажбите на новите SSD, поддържащи PCIe 4.0 стандарта се чакат да излязат на пазара през третото тримесечие на 2019 година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР