Данните от ново изследване, проведено от учените в мюнхенски университет,

...
Данните от ново изследване, проведено от учените в мюнхенски университет,
Коментари Харесай

Насекомите изчезват

Данните от ново проучване, извършено от учените в мюнхенски университет, демонстрират, че насекомите изчезват.

Експертите дефинират изследването като извънредно " обезпокоително " и споделят, че това се дължи на липса на активност, обвързвана със земеделие.

" Става все по-ясно и ясно, че аргументите за намаляването на насекомите са свързани със селскостопанските практики " - съобщи пред Би Би Си доктор Себастиан Сейболд от Техническия университет в Мюнхен във Фрайзинг.

Данните обхващали показания от над 150 точки в полето и 140 точки в горите, като били изследвани над 1 милион летящи и пълзящи инсекти от 2700 типа. Изводите били стряскащи – както в полето, по този начин и в горите, насекомите са намалели с сред 40 и 67 % единствено за 10 години.

Близо 1 милиард лв. стигат до земеделци и животновъди преди Коледа

" Смятам, че е обезпокоително да се види, че подобен спад се случва освен в региони с интензивно ръководство, само че и в предпазени територии - тъй че обектите, които считаме, че пазят биоразнообразието, в действителност към този момент не работят ", добави още той.

Изследователският екип записа данни за повече от милион самостоятелни инсекти и паяци (2700 разнообразни видове) в стотици пасища и горски обекти в три района на Германия сред 2008 и 2017 година

Много други проучвания през последните години демонстрират, че обособените типове инсекти, като пчелите, са претърпели големи спадове, изключително в развитите стопански системи. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР