Данните от НАП въобще не са хакнати“, а отдавна изтъргувани

...
Данните от НАП въобще не са хакнати“, а отдавна изтъргувани
Коментари Харесай

Бивш служител на ГДБОП: Данните от НАП отдавна са изтъргувани на други държави

Данните от Национална агенция за приходите изобщо не са „ хакнати “, а от дълго време изтъргувани на черния пазар за финансови секрети и то освен на един клиент. Зная, че разнообразни страни даже купуват такива „ дискове “. Всъщност дискове няма. Отваря се „ прозорец “ в компютърната система, през който клиентът просто си влиза в осведомителния масив на съответната институция и си взема платените данни.

``
реклама

Това сподели пред „ Фрог нюз “ някогашният чиновник от ГДБОП Симеон Иванов. „ Първо -  сигурно си спомняте, че наскоро се организира  операция „ Червеи “. Тогава от Министерство на вътрешните работи бе източена огромна база данни. Второ - предишното лято се организира интервенция „ счупени дискове “ в Службата по вписванията. Знам ли какви са следствията от „ Червеи “ и казусът с Търговския указател? Нищо не знаем. Само можем да се досещаме, че се касае за домогване до „ оръжие “, с което дадени хора да бъдат притискани манипулирани, изнудвани и т. н. Сега с Национална агенция за приходите се случи напълно същото. Свидетели сме на сериала „ Червеи 2 “. Защо се  чудите, че се организира интервенция „ ХАК за Национална агенция за приходите “. Естествено това се прави, за  да се упрекна някой, който е комфортен.



После ще видите, че  нищо няма да се потвърди в съда. През това време всичко ще е забравено, най-малкото поради други кавги, които ще ни връхлетят. И новината за оправдаването на младежа може даже да не влезе в новините. Смятам, че „ Червеи 2 “ надалеч надвишава по неволя мащабите на „ Червеи “. Но доказателството за това ще пристигна след години “, добави той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР