Данните от годишното проучване на европейската транспортна комисия за пътна

...
Данните от годишното проучване на европейската транспортна комисия за пътна
Коментари Харесай

България и Румъния с най-висока смъртност по пътищата за 2018 година

Данните от годишното изследване на европейската транспортна комисия за пътна сигурност (ETSC) за 2018-а още веднъж подреждат Румъния и България на последните две места по смъртност на пътищата
Все отново е регистрирано, че за нашата страна е налице усъвършенстване от 10% в смъртните случаи въз основата на резултатите от 2017 година.
Според формалният отчет, през 2018 година по българските пътища са починали 611 индивида, до момента в който през 2017-а са били 682. На базата на показанията от 2010 година пък се следи усъвършенстване от 21%.
Въпреки това България заема предпоследното място в подреждането за цяла Европа с общ индикатор от 87 смъртни случая на милион население, при междинен индикатор от 49 за Европа. Румъния е в дъното на подреждането с индикатор от 96 починали на милион население.
Данните от изследването на ETSC сочат, че най-безопасни са пътищата на Норвегия, където се регистрират индикатор от 20 смъртни случая на милион население, след което се подреждат Швейцария и Англия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР