Данните на СЗО сочат, че при близо 70% от дамите

...
Данните на СЗО сочат, че при близо 70% от дамите
Коментари Харесай

Природни методи за предизвикване на цикъл

Данните на СЗО сочат, че при близо 70% от дамите е бил налице проблем, обвързван с нередовния цикъл най-малко един път в живота им – или се появява по-късно, или по-рано, а в някои случаи даже не идва с месеци.
Има доста аргументи, които могат да доведат до – мощен стрес, бременност, хормонални разстройства, неприятни хранителни привички, промяна на климата, внезапно повишаване или събаряне на телесна маса и други
Билките са отлично решение на казуса, спомагайки регулирането половите хормони и менструацията. Препоръчваме ви да опитате да си помогнете първо с тях и едвам по-късно да прибягвате към банкет на разнообразни лекарствени артикули. Ако в действителност имате здравословен проблем, то тогава наложително се консултирайте със експерт. Ето кои са естествените способи, които водят до предизвикателство на цикъла:
Канела
Счита се, че тази ароматна фалшификация има свойството да провокира месечния цикъл единствено за едно денонощие. За задачата би трябвало да вземете една супена лъжица канела и да я изпиете без вода. Изобщо не е приятна на усет и ще ви горчи, само че смесването й с вода понижава възможностите ви да постигнете стремежи резултат.
Джоджен
Консумира се под формата на чай. Запарвате 1 супена лъжица изсъхнал джоджен в една чаша вряла вода. След 10 минути може да го пиете. Повторете 2-3 пъти в границите на един ден. Освен за предизвикателство на цикъла, той има потвърдено деяние и при стомашни болки или болки по време на менструация. Към чая може да хапнете и няколко блокчета черен шоколад.
Джинджифил
Сварете за към 25 минути свеж корен джинджифил в 500 мл вода. Напитката се употребява охладена няколко пъти в границите на един ден.
Лук
Сварете две шепи лучени люспи в 2 литра вода. Отварата се вари до понижаване на течността на половина, след което се прецежда. Пият се по 3 чаши дневно преди хранене.
Ангелика
Билката балансира половите хормони естроген и прогестерон, а също и възстановява менструацията.
Магданоз
Магданозът е фалшификация, известна с това, че контролира хормоналния дисбаланс в организма. За да предизвикате цикъла си по-рано, то тогава си пригответе чай от него.
Лайка
Лайката е богата на растителни естрогени, което я трансформира в един от най-ефективните способи за предизвикателство на цикъл. Пийте по половин чаша чай от лайка 2-3 пъти дневно. Избягвайте обаче сходни количества по време на бременност.

Девесил
Девесилът е може би най-ефективното средство за предизвикателство на менструация. Той се предлага и при проблеми с матката. Трябва да си извършите чай от него с 2 супени лъжици девесил и 300 мл вода. Варете чая към 10 минути, оставете го да изстине и по-късно го прецедете. Пийте го 2-3 пъти на ден.
Съществуват и някои противопоказания при потреблението на тази билка. В никакъв случай не го приемайте по време на бременност, тъй като мощното му деяние би могло да провокира импровизиран аборт. Избягвайте да го пиете и в случай че цикълът ви е постоянен, с цел да не получите по-обилно кървене.
Дяволска уста
Билката е известна още като „ домашна коприва “. Чаят от дяволска уста отпуска маточната мускулатура и спомага за предизвикването на месечния цикъл.
Бял равнец
Пригответе си чай от бял равнец с 2 супени лъжици от сухата билка и 1 чаена чаша вряла вода. Пийте го леден 3 пъти дневно.
Див пелин
Дивият пелин е прочут от доста време като мощно средство за предизвикателство на цикъл. Именно поради това е добре да не се употребява от бременни дами. Запарката се подготвя от 1 чаена лъжичка изсъхнал корен от див пелин и 350 мл вряла вода. Оставя се да се кисне 30 минути, след което се прецежда и се разделя на четири равни елементи. Тази доза е за един ден и се счита, че е изцяло задоволителна за реализиране на упования резултат.
Дафинов лист
Залейте 10 гр изсушен дафинов лист с 500 мл вряла вода. Варете 1 час на слаб огън, по-късно прецедете и изпийте една чаша в границите на деня. Тази запарка също не се предлага за банкет от бременни дами.

20 минути престой в топла вана дневно също би оказал помощ за предизвикателство на менструацията. След това се завийте добре и поставете ръцете си на корема, с цел да го затоплите;
Витамин С понижава равнищата на прогестерон в организма, което води до появяването на цикъла. Може да го приемете под формата на хранителни артикули с високо наличие на витамин С – люти чушки, цитрусови плодове и други Важно е да внимавате да не предозирате с него – до 2 г на таблетки за денонощие;
Ето и нещо доста прелестно за дамите – алено вино. Неговата консумация също би забързала появяването на цикъла с ден-два;
Йогата се предлага за нормализиране на менструацията в дълготраен проект, както и за унищожаване на предменструалните болки;
Опитайте се да избягвате напрежението, защото доста постоянно точно той е повода за забавянето или неналичието на месечния цикъл;
Поддържайте тежестта си в здравословни правила. Килограмите, които не дават отговор на вашите пропорции, също биха били основателна причина за нерегулирани кръвотечения от матката;
Преди да започнете приема на която и да е билка, уверете се, че не сте бременна и се посъветвайте с доктор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР