Данните на клиенти на Алфа-Банк, ОТП Банк и ХКФ Банк

...
Данните на клиенти на Алфа-Банк, ОТП Банк и ХКФ Банк
Коментари Харесай

Комерсант“: Изтекли са личните данни на 900 000 руснаци

Данните на клиенти на Алфа-Банк, ОТП Банк и ХКФ Банк се оказаха в общественото пространство, като две приключвания са засегнали ползите на към 900 000 руснаци, съобщи „ Комерсант ".
Според вестника приключването въз основата данни е станало в края на май, като данните са събрани преди няколко години, само че забележителна част от информацията е към момента настояща. Става дума за имена, телефони и паспортни данни.
Според публицисти от "Комерсант " първата база данни съдържа информация за 24 400 души. Списъкът включва основно поданици на Северозападния федерален окръг и техните телефони са още настоящи. Същевременно в базата данни се съдържа информация за към 500 чиновници на Министерство на вътрешните работи и 40 чиновници на ФСБ.
Втората база данни съдържа информация за към 800 000 жители в цялата страна, като нейната новост датира от 2013 година.
По-рано ръководителят на Експертния съвет по сигурността и връзките на жителите с правоприлагащите органи Антон Цветков съобщи, че персоналните данни на хората в Русия са доста едва предпазени и е належащо да се усили отговорността за приключването им и противозаконната приложимост.
Изявлението на специалиста бе направено, откакто в медиите се появиха отчети, че към 360 000 записи с персонални данни на съветски служители са обществено налични ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР