Данните, които се публикуват всеки ден, от началото на пандемията

...
Данните, които се публикуват всеки ден, от началото на пандемията
Коментари Харесай

Защо се различава толкова процентът на смъртност от COVID-19 по света

 Данните, които се разгласяват всеки ден, от началото на пандемията от COVID-19, съществено се разграничават в обособените страни.

Един от най-фрапиращите образци е този със смъртността, която на пръв взор варира доста в другите страни. В Германия да вземем за пример, тя е 0,79%, във Франция към този момент скача на 6%, а в Италия – 11 на 100. В реалност, тези разлики се дължат на методите, по които се броят болните и умрелите.

" В Обединеното кралство, за смъртни случаи, свързани с COVID-19, дефинираме всички умряли, откакто са се заразили с заболяването, до момента в който в Германия взимат поради единствено хората, чиято гибел е директно обвързвана с заразяването с ковид. Тези разлики сред страните изясняват ненапълно за какво имаме толкоз разминаващи се съотношения на смъртността ", разяснява Майкъл Тилдсли - биолог в Университета на Уоруик.

Италия записва като умряли от ковид хората, инфектирани с COVID-19, само че които са имали и друго заболяване. Франция от своя страна не включва възрастните, които са умряли в старешки домове и у дома. Различията идват и от другите тактики за тестванията в обособените страни.

" Процентът на смъртност сега е 0,8. Смъртността в Германия е към момента ниска. Причината е, че започнахме тестванията по-рано и че правим доста проби, в това число и на случаи с леки признаци. Затова и настоящия % на смъртност е невисок ", показва Лотар Вилер - началник на института " Роберт Кох ".

За разлика от Германия, която организира по-мащабни акции за разкриване на вируса, Франция към този момент изследва единствено най-тежките случаи. В резултат на това, броят на действителните случаи се подценява.

" Тази пандемия продължава и ще продължи още седмици и месеци ", безапелационен е Лотар Вилер.

Друго пояснения дават и демографските фактори. Италия да вземем за пример е страната с най-възрастното население в Европа, а това са и най-уязвимите за ковид хора. В Германия обаче, където популацията е по-възрастно от това във Франция и в Испания, болшинството хора с позитивни резултати за COVID-19 са на възраст под 60 години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР