Данните, които са изтекли при хакерската атака на НАП, не

...
Данните, които са изтекли при хакерската атака на НАП, не
Коментари Харесай

Колко уязвими са хората, чиито данни изтекоха при атаката на НАП?

Данните, които са изтекли при хакерската офанзива на Национална агенция за приходите, не са задоволителни за директна имитация. Ако недоброжелатели създадат в допълнение изследване и вземат други наши данни – от Имотния указател, от Агенцията по вписвания, биха могли да основат много добър профил за нас. Това изясни в предаването „ Здравей, България” лекар Александър Кирков, началник на лабораторията по киберсигурност в УниБИТ.
По думите му новото приложение на Национална агенция за приходите внася дребна изясненост за това, кои наши данни са изтекли.
„ Ясно е, че е изтекла информация за нашите приходи. Това може да трансформира в цели хората с по-високи приходи. Недоброжелатели да нападат тези хора”, изясни Кирков.
Според него тези хора да вземем за пример могат да бъдат вкарани и в лъжливи капиталови схеми.
Освен това все още няма ясно построени механизми, по които да научим, в случай че бъде осъществена някаква машинация с нашите данни.
„ Има няколко неща, които можем да създадем за предварителна защита. Национална агенция за приходите са дали някои рекомендации, които е добре да се прочетат. Извън тях – хубаво е да предупредим околните си какви данни са изтекли и да не дават отговор на непроверени специалисти”, сподели Кирков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР