Данни на турското министерство на културата и туризма сочат, че

...
Данни на турското министерство на културата и туризма сочат, че
Коментари Харесай

Над 500 000 души посетили Одрин от началото на 2022 г. за шопинг туризъм

Данни на турското министерство на културата и туризма сочат, че над 500 хиляди души, основно от България и Гърция, са посетили Одрин от началото на 2022 година за шопинг туризъм през уикендите, съобщи Българска телеграфна агенция.

По този индикатор Одрин се подрежда на второ място след Истанбул по визитите на задгранични туристи.

Но в Одрин превес имат туристите от България, които съставляват 95 на 100 от визитите. През март се е нараснал и туристическият поток от Сърбия, Северна Македония, Румъния и Хърватия.

Бахри Динар, ръководител на Асоциацията за поощряване на развиването на Одрин и отбрана на локалния деликатес "тава джигери " (пържен дроб)”, уточни, че броят на българските туристи, които посещават Одрин през уикендите, надвишава в пъти популацията на 150-хилядния град.

“В петъчните дни на всяка седмица от ранна заран улиците, пазарите, заведенията на Одрин се препълват основно с туристи от България ", споделя той. Благодарение на комшиите от България и Гърция търговията в нашия град процъфтява, тъй като те освен пазарят всичко - от а до я, както се споделя, само че и отсядат в хотелите, посещават заведенията за хранене, заведенията.

Много сме удовлетворени. Ние, от своя страна, вършим всичко допустимо, с цел да останат удовлетворени и да дойдат отново. Обслужващият личен състав в доста от заведенията и магазините знае български, менютата са написани на турски, български и гръцки език”, показва Динар.

По думите му през сегашния месец април чакат още повече туристи от България, които да прекарат и великденските празници в града, където има и две български църкви.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР