Данни на Националния статистически институт (НСИ) на Румъния показват намаляване

...
Данни на Националния статистически институт (НСИ) на Румъния показват намаляване
Коментари Харесай

Румънски евродепутат: България е привлякла над 3,5 пъти повече туристи от нас

Данни на Националния статистически институт (НСИ) на Румъния демонстрират понижаване със седем % на броя на задграничните туристи през първите четири месеца на годината по отношение на същия интервал на 2018 година За съпоставяне - България е привлякла през първите четири месеца на годината над 2,3 милиона задгранични туристи, т.е. над 3,5 пъти повече от Румъния. Това уточни на страницата си във Facebook румънският евродепутат от Национално-либералната партия Зигфрид Мурешан, написа в. " Адевърул ", представен от Българска телеграфна агенция.

За първи път през последните девет години следим понижение на броя на задграничните туристи в Румъния през първите четири месеца на годината, отбелязва Мурешан и добавя, че спадът през 2010 година се е дължал на икономическата рецесия в Европа.

Говорим за спад от близо 46 000 туристи - от към 693 000 на близо 647 000 задгранични туристи, уточни евродепутатът от опозиционната НЛП.

Той напомни, че министърът на туризма Богдан Триф се хвали с повишен брой туристи, само че, съгласно Мурешан, тези данни произлизат от ваучерите за отмора, раздавани от държавното управление. " Броят на румънските туристи в действителност набъбна от тази " електорална лепта ", дадена от държавното управление. Но това не оказва помощ с нищо на стопанската система на страната, защото се финансира от държавния бюджет. От момента, в който ваучерите изчезнат, ще намалее и броят на туристите ", разяснява Мурешан.

Румънският туризъм ще се развива и ще способства за развиването на стопанската система, едвам когато притегля задгранични туристи, които се настаняват в Румъния и харчат парите си по време на почивка в Румъния. В това отношение стоим все по-зле, както демонстрират горепосочените числа, уточни евродепутатът.

Румъния изостава от ден на ден по отношение на България и други прилежащи страни в привличането на задгранични туристи, отбелязва Зигфрид Мурешан и упорства за оставка на министъра на туризма. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР