Дънкан Хоторн, главен изпълнителен директор на Horizon Nuclear Power заяви,

...
Дънкан Хоторн, главен изпълнителен директор на Horizon Nuclear Power заяви,
Коментари Харесай

Моделът за финансиране на британската АЕЦ „Хинкли Пойнт Си“ няма да бъде повторен


Дънкан Хоторн, основен изпълнителен шеф на Horizon Nuclear Power съобщи, че се образува консенсус сред държавното управление и промишлеността, че моделът за финансиране на английската „ Хинкли Пойнт Си “, който включва френската EDF и китайския й сътрудник CGN, които покриват цялата стойност на построяването на централата, няма да бъде още един. Това излиза наяве от мненията му пред „ Файненшъл таймс “. Horizon е английската дъщерна компания на Hitachi-GE, която бе осведомена от регулаторите предходната седмица, че сполучливо е минала процеса на Общата оценка на дизайна (GDA) за английския реактор ABWR.

Horizon възнамерява да построи два енергоблока с ABWR на остров Ангълси и да ги започва към 2025 година Дизайнът на английския реактор EPR на Areva/EDF получи утвърждение през декември 2012 година Финалните съглашения, предвиждащи построяването на два реактора EPR в АЕЦ „ Хинкли Пойнт Си “, бяха подписани сред английското държавно управление, EDF и CGN през септември предходната година. Те включват така наречен контракт за разлика (CfD) – обезпечена цена на електрическата енергия, създавана от АЕЦ „ Хинкли Пойнт Си “, която подсигурява, че централата ще получава 92.50 лири за мегаватчас за първите 35 години от работата си.

В публикацията на „ Файненшъл таймс “ се отбелязва, че сред Horizon и министерството на финансите на Англия се организират диалози за различни финансови структури, цитира изданието world-nuclear-news.org. Сред вариантите са опция английското и японското държавно управление да обезпечат главния капитал или да „ употребяват финансовите си мускули “, с цел да подкрепят намаляването на разноските по финансиране на дълга.

Вестникът цитира отчет от Комисия по обществените разноски, в който предишния месец се упрекват министрите за „ съществени стратегически неточности “ при даването на EDF на контракта, който „ се планува да коства на потребителите 30 милиарда лири над пазарните цени на електрическата енергия от АЕЦ „ Хинкли Пойнт Си “ за 35 години “.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР