Дания заяви днес, че няма да приеме нито един бежанец

...
Дания заяви днес, че няма да приеме нито един бежанец
Коментари Харесай

Дания няма да приеме нито един бежанец от квотите догодина

Дания съобщи през днешния ден, че няма да одобри нито един емигрант по силата на квотите през 2018 година, с цел да благоприятства приобщаването на новоустановилите се, съобщи Франс прес.

През 2016 година скандинавската страна приключи присъединяване си в програмата на Организация на обединените нации с квоти за презаселване на бежанци и от този момент не го е възобновявала.

"Още сме в състояние да водим битка за консолидираното на многочислените бежанци, пристигнали в Дания в последните години ", уточни в официално съобщение министърката на имиграцията и интеграцията Ингер Стьойбер, аргументирайки решението на управляващите.

Член на демократичната партия "Венстре " в държавното управление на премиера Ларс Льоке Расмусен, Стьойбер управлява ограничаващата миграционна политика в Дания от 2015 година

"Въпреки че повече бежанци станаха част от трудовия пазар, има още доста, които не съумяват да удовлетворят потребностите си ", добави тя.
Според данните на министерството през 2017 година в Дания са били регистрирани 3500 претенденти за леговище, най-ниското ниво от 2008 година насам. От началото на тази година са подадени 2600 молби.

От края на 2017 година новият закон за имиграцията, признат с поддръжката на социалдемократите и популистката Датска национална партия, планува решенията за броя на бежанците от квотната стратегия да взема по свое убеждение министерството на имиграцията и интеграцията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР