Дания вдига 70-километрова ограда по границата с Германия, за да

...
Дания вдига 70-километрова ограда по границата с Германия, за да
Коментари Харесай

Прасетата принудиха Дания да вдигне ограда по границата с Германия

Дания подвига 70-километрова ограда по границата с Германия, с цел да спре миграцията на диви прасета с вяра попречване разпространяването на африканска чума по свинете, която може да заплаши значимия за страната бранш, осведоми АП.

Агенцията за отбрана на околната среда на Дания заяви, че е одобрила проект за създаване на стоманена ограда, която ще се издига на височина 1,5 метра. Строителството ще стартира през идната година.

Депутатите утвърдиха оградата през юни, когато одобриха пакет от ограничения за прекъсване разпространяването на чумата по свинете, която е записана в Европейски Съюз, най-вече в Прибалтика, Полша и Румъния.

Критици предизвестяват, че оградата за 4,5 милиона $ ще навреди на дивата природа. Те преглеждат решението като алегоричен жест за справяне с проблем, който не съществува.

От организацията разясниха, че оградата по този начин ще бъде издигната, че хората и превозът да продължат да пресичат границата в сходство с разпоредбите на Шенгенската зона. Те признаха, че на доктрина дивите животни могат да преминат през 15 места, където оградата пресича автомагистрали, пътища и потоци.

Министърът на околната среда предизвести през юни, че износът на свинско от Дания за страни отвън Европейски Съюз - на година е в размер на 1,6 милиарда $ - може да бъде обиден. За 2016 година общият датски експорт на свинско е в размер на 4,55 милиарда $.

Според Евростат в Европейски Съюз има 150 милиона прасета. 40% от тях са в Испания и Германия, друга забележителна част е във Франция, Дания, Холандия и Полша.

Дания, известна с качествения си бекон, е единствената страна в Европейски Съюз, където прасетата са повече от хората - 215 свине на всеки 100 датчани. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР