Дания въвежда специален сертификат за Ковид-19, който да облекчи пътуванията

...
Дания въвежда специален сертификат за Ковид-19, който да облекчи пътуванията
Коментари Харесай

Дания въвежда специален сертификат за COVID-19 за поданиците си

Дания вкарва специфичен документ за Ковид-19, който да облекчи пътуванията в чужбина на поданиците на кралството по време на пандемията, заяви през днешния ден датското здравно министерство, съобщи ДПА.

Дигиталният документ ще свидетелства дали приносителят му е с негативен PCR тест. Някои страни изискват от идващите в тях да се подлагат на такова проучване. Според министерството документът ще служи и за освобождение от наложителна карантина в чужбина.

Всички лица над 18 години, които живеят в Дания, имат право да придобият такива документи. От средата на юли родителите ще могат да доставят и децата си с тях, споделиха още от здравното ведомство.

Тестовете за COVID-19 са безвъзмездни в Дания от средата на май.

От през днешния ден датските управляващи покачиха от 50 на 100 броя на хората, които могат да се събират на едно място. За някои прояви, да вземем за пример мачовете от футболното състезание, броят на феновете ще може да е по-голям при спазването на избрани условия. Наскоро в Дания бяха отворени учебните заведения, заведенията за хранене, театрите, кината и магазините.

Досега в страната са били регистрирани към 13 хиляди случая с ковид и 609 умряли от COVID-19.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР