Дания въвежда контрол на границата с Швеция. Датските власти обясняват

...
Дания въвежда контрол на границата с Швеция. Датските власти обясняват
Коментари Харесай

Дания въвежда контрол на границата с Швеция


Дания вкарва надзор на границата с Швеция . Датските управляващи изясняват въвеждането на граничен надзор за всички хора, влизащи в Швеция с увеличената заплаха, която съставлява проведената престъпност .

Именно тя е отговорна за организирането на поредност от атентати и убийства в Копенхаген тази година, разяснява министърът на правораздаването Ник Хакеруп на конференция по TV2, представен от ТАСС.

" Шведската проведена престъпност заема централно място тук . Ние следим обезпокоително развиване в Швеция, където има и гърмежи, и увеличаващо се принуждение. Проучихме обстановката и взехме решение да засилим защитата на границата с Швеция ", изяснява той.
 Бомбена детонация пред данъчната работа в Копенхаген
Бомбена детонация пред данъчната работа в Копенхаген

Няма потърпевши

Датското държавно управление вкара " пакет за сигурност ", измежду които включва доста разширение на видеонаблюдението в цялата страна , по-строги наказания и надзор за идващи от Швеция.

От 12 ноември датските гранични чиновници ще правят селективен надзор на хората , влизащи в страната от Швеция. Според Ник Хакеруп цялото внимание е ориентирано към представители на проведената престъпност, а не върху елементарните жители.

Датската полиция ще сътвори и нов център за битка с трансграничната престъпност в района Ерезунд.

" Това принуждение не би трябвало да бъде всекидневно събитие в Дания. Ще осигурим сигурност на датските жители ", разяснява министърът.
 Взрив до полицейски сектор в Копенхаген
Взрив до полицейски сектор в Копенхаген

Това е втора детонация в града за броени дни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР