Дания въвежда изкуствен интелект в някои училища. Много от учениците

...
Дания въвежда изкуствен интелект в някои училища. Много от учениците
Коментари Харесай

Училища в Дания използват изкуствен интелект

Дания вкарва изкуствен интелект в някои учебни заведения. Много от учениците в страната са осведомени добре с чатбота ChatGPT, който бе пуснат предишния ноември.

„ Веднага откакто излезе, хората започнаха да приказват за ChatGPT и да мислят къде може да се употребява. И към този момент го употребяват всеки ден “, споделя ученикът Якоб Иде Дидериксен.

Не лишава доста време преди появяването на първите основани от изкуствен интелект текстове, които учениците показват за свои. Но вместо да забрани новата технология, преподавателката Мете Педерсен взема решение да стартира план за въвеждане на чатбота в клас.

 
В практиката си съм забелязала, че учениците употребяват изкуствения разсъдък, без да мислят. Това се трансформира в сериозен проблем за тях и за образователния развой като цяло. Но ние можем да превърнем изкуствения разсъдък в потребен инструмент за образование.
Мете Педерсен – преподавател

Засега 5 учебни заведения са се присъединили в двугодишната стратегия. Проектът е в ранен стадий, само че според Педерсен потенциалът му е голям.

„ Някои възпитаници получават помощ от родителите им, които имат академично обучение. Имат спаринг сътрудник, по този начин да се каже. Други възпитаници нямат подобен. Ако имат ChatGPT, да вземем за пример, с цел да създадат лист на най-важните точки в текста, който им е сложен за схващане, и по-късно се върнат и прочетат текста и го схванат по-добре, тогава той е от изгода. А концепцията за унищожаване на всичко, обвързвано с компютрите, е нереалистична “, добавя Педерсен.

Според някои учители, е належащо връщане на обичайните проби на хартия вместо нововъведените електронни.

Популярността на изкуствения разсъдък слага нови проблеми пред университетските среди, които би трябвало да подсигуряват, че студентите освен ще получат правилните отговори, само че и ще схванат по какъв начин да стигнат до тях. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР