Дания въвежда граничен контрол по границата си с Швеция, обявиха

...
Дания въвежда граничен контрол по границата си с Швеция, обявиха
Коментари Харесай

Дания въвежда граничен контрол с Швеция

Дания вкарва граничен надзор по границата си с Швеция, оповестиха датските управляващи, представени от ТАСС. Те изясняват решението си, което ще визира всички хора, влизащи от Швеция, с увеличената заплаха от страна на проведената престъпност. Именно тя е отговорна за организирането на поредност от атентати и убийства в Копенхаген тази година, съобщи министърът на правораздаването Ник Хекеруп на конференция по TV2 през днешния ден.

"Шведската проведена престъпност заема централно място тук. Ние наблюдавахме обезпокоително развиване в Швеция, където имаше детонации и увеличаващо се принуждение - сподели министърът. - Проучихме обстановката и взехме решение да засилим отбраната на границата със Швеция. "

Датското държавно управление показа "пакет от ограничения за сигурност ", включващи съществено разширение на видеонаблюдението в цялата страна, увеличаван на наказванията за незаконна активност и надзор над идващите от Швеция. От 12 ноември датските граничари ще организират изборен надзор над влизащите в страната от Швеция. По думите на Ник Хекеруп цялото внимание ще бъде ориентирано към представителите на проведената престъпност, а не към елементарните жители.

Датската полиция също така ще сътвори нов център за битка с приграничната престъпност в региона на Йоресунд.

"Това принуждение не би трябвало да бъде всекидневно събитие в Дания. Ще осигурим сигурност на датските жители ", разяснява министърът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР