Дания въведе задължително посещаване на детска ясла за всички деца

...
Дания въведе задължително посещаване на детска ясла за всички деца
Коментари Харесай

Деца в „проблемни квартали“ в Дания задължително на ясла

Дания вкара наложително навестяване на детска ясла за всички деца над 1 година, които живеят в проблематични квартали с доста имигранти, което не се отнася за останалите деца, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ако децата от проблематичните квартали не вървят на детска ясла, родителите им ще бъдат лишавани от обществени помощи, заяви Агенция Франс Прес.

„ Когато забележителен брой от тези деца станат възпитаници, понастоящем те рискуват да изостават с до две години “, уточни министърът на обществените грижи и децата Маи Меркадо пред локалната организация Рицаус.

В Дания посещаването на учебно заведение е наложително за всички деца, навършили 6-годишна възраст.

Тази промяна, резултат на съглашение сред десноцентристкото държавно управление, антиимиграционната десница и социалдемократите, ще донесе единствено „ позитивни неща “, сподели министърът. „ Предлагаме среда за образование, насърчаваме усвояването на езика и им оказваме помощ да се приготвят за учебно заведение “, добави той.

43 квартала са наранени от новото законодателство. То ще влезе в действие на 1 юли 2019 година и е обект на многочислени рецензии.

„ Неприлично е да се дискриминират хора, които живеят в Дания въз основа на местоживеенето им и на това дали живеят или не в така наречен гето “, стачкува ръководителят на съвета за отбрана на жители в неравностойно състояние Ян Сюрсен.

В началото на годината министър председателят либерал Ларс Льоке Расмусен разгласи като цел до 2030 година да бъдат отстранени всички гета.

„ Значителен дял “ от имигрантите, живеещи в Дания, „ са съсредоточени в дребен брой квартали “ и се държат „ друго “ от „ средностатистическия датчанин “, сподели тогава Расмусен.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР