Дания ще приеме в близките дни 30 души в рамките

...
Дания ще приеме в близките дни 30 души в рамките
Коментари Харесай

Дания отново приема бежанци по програмата на ООН за квотите

Дания ще одобри в околните дни 30 души в границите на програмата на Организация на обединените нации за квотите за презаселване на бежанци, от която се отдръпна през 2016 година, оповестиха през днешния ден управляващите, представени от Франс прес.

" Става въпрос за сирийци или хора без поданство от Сирия, които обитават в Турция ", посочи в имейл до Агенция Франс Прес Агенцията по имиграцията. Първите бежанци се чака да дойдат този уикенд, предава Българска телеграфна агенция.

През 2016 година Дания прекрати присъединяване си в препоръчаната от Организация на обединените нации програмата за квотите. Съставеното след изборите през юни 2019 година ляво държавно управление отпред с лидерката на социалдемократите Мете Фредериксен, което разгласи, че счита да поддържа прецизна, само че хуманна имиграционна политика, реши да възобнови съглашението с Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците.

От края на 2017 година новият закон за имиграцията, признат с поддръжката на социалдемократите и популистката Датска национална партия, планува броят на бежанците по квотната стратегия на Организация на обединените нации да дефинира министерството на имиграцията и интеграцията.

От 1979 година до пролетта на 2016 година Дания приемаше по към 500 души годишно от бежанските лагерите на Върховния комисариат за бежанците, отбелязва Агенцията по миграцията. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР