Дания ще предлага ваксинация с четвърта доза на най-уязвимите си

...
Дания ще предлага ваксинация с четвърта доза на най-уязвимите си
Коментари Харесай

Дания започва ваксинация с четвърта доза

Дания ще предлага имунизация с четвърта доза на най-уязвимите си жители. Това се случва на на фона на рекордния брой на инфектираните с разновидността Омикрон, заяви Ройтерс, цитирайки министъра на опазването на здравето.

Чили и Израел към този момент започнаха акциите си за слагане на такава доза. Унгария заяви, че обмисля дали да предлага имунизация с четвърта доза. Решението в Дания е взето в миг, когато законодателите се съгласиха да разхлабят в края на тази седмица антиковидните ограничавания, откакто равнищата на хоспитализации и смъртност се стабилизираха макар внезапното увеличение на случаите.
Нови ограничавания за влизане в Дания
С цел ограничение на разпространяването на коронавирусната зараза, считано от 27 декември 2021 година, датските управляващи вкарват нови изис...
Прочети повече
" Колкото по-широкоразпространена в обществото е инфекцията, толкоз по-голям е рискът, че тя ще доближи до най-уязвимите ", сподели здравният министър Магнус Хойнике. " Сега отваряме нова глава, а точно - решението да предложим четвърта доза на най-уязвимите жители ", сподели той пред кореспонденти.

Лекарственият регулатор на Европейски Съюз изрази подозрение в нуждата от четвърта доза ваксина против коронавирус и сподели, че няма данни в поддръжка на този метод, тъй като към момента няма задоволително информация за бързо разпространяващия се вид Омикрон. В средата на декември в Дания имаше скок в броя на случаите на новозаразени и бяха въведени нови ограничавания. Но макар че дневните равнища на новозаразените остават високи - над 20 000 дневно, хоспитализациите и смъртността се стабилизираха на равнища, по-ниски от преди година.

" Ние сме в по-добра позиция, в сравнение с чакахме и се опасявахме ", сподели началникът на Датската здравна организация. Законодателите се съгласиха още веднъж да отворят театрите, кината, музеите, развлекателните паркове и ботаническите градини и да разрешат наличието на стеснен брой фенове на спортни прояви на закрито и намерено. Подкрепата за имунизационната акция против КОВИД-19 в Дания е висока. Четири от всеки пет души са имунизирани с две дози, а малко повече от половината от популацията е и с подсилваща доза. Кампанията за слагане на четвърта доза ще обхване най-уязвимите жители на страната по-късно тази седмица. Здравните управляващи обмислят и дали да предложат четвърта доза на по-възрастните и на жителите на старческите домове.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР