Дания ще плати висока цена заради решението на американския президент

...
Дания ще плати висока цена заради решението на американския президент
Коментари Харесай

Дания се оплаква от напразните харчове по отменената визита на Тръмп

Дания ще заплати висока цена поради решението на американския президент Доналд Тръмп да анулира визитата си в страната едвам 12 дни преди оповестената дата поради отхвърли на датския министър председател Мете Фредериксен да разисква предлагането на Тръмп да купи Гренландия, оповестява от " Копенхаген поуст ".

От редакцията на столичния вестник показват, че са вложени обилни запаси за визитата от полиция, войска, спецслужби и летищни управляващи.

Изключително неудовлетворително е да се отдели толкоз в подготовката на посещаване, което няма да се състои, обявиха от полицията, акцентирайки, че към Копенхаген са били изпратени чиновници от цялата страна.

Подготовката им беше избрана като една от най-мащабните в историята на Дания.

Разработените от армията и тайните служби проекти за сигурност също отиват напразно, пишат от редакцията, напомняйки, че с изключение на време подготвянето на визитата на Тръмп е била обвързвана и с влагането на съществени суми.

След първото публично посещаване на американския президент във Англия през юли 2018 година беше изчислено, че Лондон е похарчил сред 10 и 18 милиона паунда за визитата. Въпреки че тези числа не могат да бъдат употребявани, с цел да се пресметна общата стойност на анулираната аудиенция на Тръмп в Дания, посредством тях може да се добие визия за мащабите на подготовката. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР