Дания ще дари на Украйна военно оборудване, боеприпаси и техника

...
Дания ще дари на Украйна военно оборудване, боеприпаси и техника
Коментари Харесай

Дания ще предостави на Украйна танкове и боеприпаси на стойност 228 млн. евро

Дания ще подари на Украйна военно съоръжение, муниции и техника за противовъздушна защита на стойност 228 млн. евро, с цел да " укрепи потенциала си за осъществяване на атака през идващите месеци ", заяви датското министерство на защитата, представено от Франс прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10340
" Това е най-голямото подаяние от Дания за Украйна досега, то е на стойност от 1,7 милиарда крони ", съгласно изказване на министерството.

С дарението, което включва бронирани машини и машини за почистване на мини, минохвъргачки и мобилни полеви мостове, датската военна помощ за Украйна доближава 11 милиарда крони (1,47 милиарда евро или 1,61 милиарда долара) от началото на съветското настъпление.

" Оборудването е от значително значение за проправяне на пътя на украинските танкове и бронирана пехота към фронтовата линия ", се споделя в изказването на изпълняващия длъжността министър на защитата Троелс Лунд Поулсен.

През януари Дания даде на Украйна своите 19 самоходни далекобойни системи " Сезар " френско произвеждане, а през април разгласи, че ще закупи, взаимно с Нидерландия, 14 танка " Леопард 2 ", с цел да ги даде на Украйна, напомня Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР