Дания се класира за Евро 2020, след като взе нужната

...
Дания се класира за Евро 2020, след като взе нужната
Коментари Харесай

Дания е на Евро 2020 след титанична битка в Дъблин

Дания се класира за Евро 2020, откакто взе нужната точка от гостуването си на Ирландия в Дъблин. Двата тима приключиха при резултат 1:1 на " Авива Стейдиъм ", което остави " аления динамит " на второ място в Група " D " зад тима на Швейцария, който довечера победи с 6:1 като посетител Гибралтар. Двубоят в Дъблин бе директна борба за класиране на финалите, като Дания бе в по-изгодна изходна позиция, тъй като имаше потребност единствено от точка, която в последна сметка съумя и да завоюва. Мартин Брайтуайт (73') даже даде задатък на гостите, а Мат Дохърти изравни пет минути преди края. Дания приключи без нито една загуба в групата, до момента в който Ирландия ще има втори късмет за класиране през баражите.

По три промени имаше в двата състава. Дейвид Макголдрик, Мат Дохърти и Конър Хурихейн започнаха за домакините. Капитанът Шеймъс Коулмън пропусна дуела поради наказване. В негово неявяване лентата бе връчена на Шейн Дъфи.

Хенрик Далсгаард, Юсуф Поулсен и Андреас Корнелиус стартираха за Дания.

Лошата вест за гостите бе, че още в 13-ата минута Томас Дилейни получи травма и бе сменен от Пиер-Емил Хьойберг. Иначе първото полувреме бе много равностойно, с доста борба и без особени благоприятни условия за гол. В 28-ата минута изглеждаше, че Ериксен откри доста добре топката и я насочи към вратата, само че Шейн Дъфи самопожертвувателно блокира.

Оге Харейде трябваше да направи втора насилствена промяна, защото Корнелиус получи удар в главата и отстъпи мястото си на Долберг.

Хурихейн излезе на много добра позиция в 35-ата, само че ударът му, въпреки че бе първият прецизен в мача, бе прекомерно лек и попадна в ръцете на Шмайхел.

Домакините започнаха доста въодушевено второ полувреме, само че не съумяха да стигнат до по този начин стремежи гол. Вместо това, с първия си прецизен удар в мача, Дания излезе напред в резултата. Това се случи в 73-тата минута, когато резервата Мартин Брайтуайт се измъкна зад тила на Дохърти и засече доста положително центриране на Далсгаард. Ирландия обаче не се отхвърли и продължи да търси попадението. В 85-ата минута Дохърти подложи глава, с цел да засече доста положително центриране на Стивънс. В петте минути до края на постоянното време и в четирите минути продължение се игра пред вратата на Каспер Шмайхел, само че Дания оцеля и се класира за Евро 2020.

Ирландия ще има втори късмет за класиране през Лигата на нациите и баражите през март.
МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА ТУК! СТАТИСТИКА ТУК!
ЕВРО 2020 10 кръг, понеделник 18 ноември  Ирландия 1:1краен резулат  Дания
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР