Дания предприе отговорен подход, като предостави разрешение за строителството на

...
Дания предприе отговорен подход, като предостави разрешение за строителството на
Коментари Харесай

Лавров нарече отговорен подход решението на Дания за Северен поток 2

Дания предприе виновен метод, като даде позволение за строителството на газопровода " Северен поток 2 " в своята изключителна икономическа зона. Това разгласи съветският външен министър Сергей Лавров след диалози с генералния секретар на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) Томас Гремингер, оповестяват съветските медии.

" Смятам, че преди всичко това е виновен метод. Вчера президентът (Владимир) Путин на конференция с премиера на Унгария акцентира, че ползите на Европа диктуват това решение. И Дания, като европейска страна, се причисли към консенсус, който се образува от дълго време във връзка с " Северен поток 2 " като план, който ще усили енергийната сигурност на европейските страни ", разяснява Лавров.

Според него в случай че някой вижда това като политически сигнал, тогава този сигнал може да се концентрира към обстоятелството, че икономическите планове, комерсиалните планове би трябвало да бъдат свободни от каквато и да е политизация и не би трябвало да стават заложници на геополитическите игри.

Вчера Датската енергийна организация даде зелена светлина за строителството на газопровода югоизточно от остров Борнхолм в Балтийско море. Строителството на тръбопровода се счита за 80% приключено. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР