Дания подкрепя членството в Европейския съюз на Украйна, Молдова, Грузия

...
Дания подкрепя членството в Европейския съюз на Украйна, Молдова, Грузия
Коментари Харесай

ЕС не трябва да "сваля летвата", за да приеме Украйна, каза датският външен министър

Дания поддържа участието в Европейския съюз на Украйна, Молдова, Грузия и Западните Балкани, само че " геополитическите условия " не оправдават заобикалянето на промените в ръководството, сподели министърът на финансите Ларс Льоке Расмусен пред " Файненшъл таймс ", съобщи " Ройтерс ".

Европейски Съюз рискува да " внесе неустойчивост ", в случай че смекчи своите стандарти за народна власт и корупция, с цел да форсира присъединението на Украйна и други страни кандидатки, съобщи Расмусен в изявление за вестника.

За да се причисли към Европейски Съюз, една страна би трябвало да приведе законите си в сходство с доста стандарти на съюза, вариращи от климата до труда. Този развой нормално лишава доста години.

На въпрос за участието на Украйна в Европейски Съюз Расмусен отговори, че блокът не би трябвало да " смъква летвата ", а вместо това би трябвало да помогне на Украйна с вложения и поддръжка, написа ФТ.

 Украйна напредва, само че още не е подготвена за договаряния с Европейски Съюз Украйна напредва, само че още не е подготвена за договаряния с Европейски Съюз

Въпреки че за започване на процеса на участие в Европейски Съюз, чиновник на съюза, осведомен с рекомендациите към Киев, сподели, че са нужни някои основни правосъдни промени.

През 2019 година Европейската комисия предложи промени в системата за допускане на нови страни в Европейски Съюз, с цел да даде повече дума на актуалните членове, откакто някои страни, в това число Франция и Дания, възразиха против разширението на Европейски Съюз, с цел да се включат шест страни на Балканите.

Расмусен сподели пред ФТ, че Дания е трансформирала позицията си и даже е отворена за вътрешна промяна на Европейски Съюз, в това число повече гласоподаване с болшинство, за приемане на нови членове.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР