Дания, подкрепена от още 10 държави-членки на Европейския съюз, призова

...
Дания, подкрепена от още 10 държави-членки на Европейския съюз, призова
Коментари Харесай

Дания и още 10 държави искат без бензин и дизел в ЕС от 2040 г.

Дания, подкрепена от още 10 държави-членки на Европейския съюз, прикани в петък за възбрана в целия Европейски Съюз на дизелови и бензинови коли до 2040-а година като част от битката с изменение на климата, оповестява Ройтерс, представен от БНР.

Дания направи това предложение по време на среща на министрите на околната среда на Европейски Съюз в Люксембург.

Европейски Съюз има за цел да понижи въглеродните месии в блока с 40% до 2030 година, като Европейската комисия възнамерява да ги сведе до нула до 2050-а година, с цел да помогне за прекъсване на световното стопляне.

" Трябва да признаем, че малко прибързаме ", уточни след срещата пред Ройтерс датският министър за климата и енергетиката Дан Йоргенсен.

Той обаче означи, че се надява възбраната на дизеловите и бензиновите коли да окаже напън върху Комисията да предложи последователно преустановяване на транспортните средства, захранвани с изкопаеми горива, през идващите десетилетия.

Дания " хвърли медийна бомба " още през октомври 2018-а година, когато разгласи, че ще забрани до 2030-а година продажбата на всички коли, захранвани с изкопаеми горива, само че след това отхвърли концепцията поради нарушение на разпоредбите на Европейски Съюз.

Дан Йоргенсен уточни, че в случай че Европейски Съюз не може да реализира единодушие за възбрана в границите на целия съюз, би било добре, в случай че на обособените страни бъде позволено да приложат такава мярка. " План А би бил това да се трансформира в обща европейска възбрана ", сподели той пред Ройтерс..
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР