Дания планира да изкопае труповете на хиляди норки, които бяха

...
Дания планира да изкопае труповете на хиляди норки, които бяха
Коментари Харесай

Нови разкрития: Ето как избитите датски норки започнаха да "излизат" от гробовете си

Дания възнамерява да изкопае труповете на хиляди норки, които бяха избити през последния месец поради заплахата от разпространяване на рисков вариант на COVID-19.

Причината е, че част от мъртвите животни почнали да "излизат " от гробовете си, предава CNN.

Около 17 милиона норки бяха умъртвени и заровени във военна зона в западната част на страната.

Телата на животните са заровени на дълбочина от над два метра, само че все пак стотици от тях почнали да се появяват още веднъж над земята.

Според специалистите, представени от локалните медии, повода за необикновеното събитие е газът, употребен за ликвидирането на животните.

Той карал труповете да се подуват и да се издигат над почвата.

Според датския министър на земеделието Расмус Прен едно от вероятните решения е останките на норките да бъдат изровени и изгорени. За това обаче ще бъде належащо разрешението на екологичните служби.

Държавната телевизия TV2 пък заяви, че труповете ще бъдат дезинфекцирани и заровени още веднъж.

Прен пое ръководството на земеделското министерство, откакто неговият предходник Могенс Йенсен подаде оставка точно поради издадената от него заповед за очистване на цялата популация от изкуствено отглеждани норки в страната.

Природозащитните организации разгласиха фрагменти на процедурите по умъртвяване на животните, които провокираха изострен публичен отзив.
Икономическите вреди от дейностите на управляващите също са съществени, защото промишлеността за преправка и експорт на кожи обезпечава близо 6000 работни места в Дания.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР