Дания обяви днес, че строителните работи по най-дългия железопътен и

...
Дания обяви днес, че строителните работи по най-дългия железопътен и
Коментари Харесай

Догодина Дания започва строителството на най-дългия подводен тунел в света

Дания разгласи през днешния ден, че строителните работи по най-дългия железопътен и сухопътен тунел в света, Фемарн-Белт, който ще свързва скандинавското кралство с Германия, ще стартират на 1 януари в датския сектор, съобщи Франс прес.

Строителните работи в Лоланд ще стартират на 1 януари 2021 година и ще могат да продължат в немския сектор от тази дата доникъде на 2022 година, сподели в официално съобщение министърът на превоза на Дания Бени Енгелбрехт.

Дълъг близо 18 километра, подводният тунел би трябвало да свърже датските острови Лоланд-Фалстер (южно от Копенхаген) с немския район Шлезвиг-Холщайн, минавайки под Балтийско море.

Връзката Фемарн-Белт ще бъде нов мост към континентална Европа и за бъдещи решения за зелен превоз, приветства плана датският министър, представен в официалното съобщение.

Консорциумът, който извършва плана, отпред с Венси (Vinci) искаше да стартира работа в средата на 2020 година наред с други аргументи и поради рецесията с ковид, само че това се оказа невероятно на практика, означи датският министър.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР