Дания обяви, че политическите партии на страната са се споразумели

...
Дания обяви, че политическите партии на страната са се споразумели
Коментари Харесай

Дания вдига данъка за въглеродни емисии

Дания разгласи, че политическите партии на страната са се споразумели за климатична договорка, която проправя пътя за повишен налог върху въглеродните излъчвания, ориентиран към фрапантно понижаване на нездравословните излъчвания, макар че екологичните групи смятат, че в договорката липсва наличие.
Подробностите за препоръчаната данъчна промяна и използването на договорката, разказани като обезпечаване на " изцяло зелен бранш на енергетиката ", ще бъдат контрактувани след лятото, оповестиха от финансовото министерство.
Като цяло се чака договорката да понижи количеството на излъчванията на CO2 със 70 % до 2030 година
„ Със съглашението през днешния ден Дания още веднъж е отпред на зеления преход и в това време ние проправяме път за зелено възобновяване на стопанската система “, сподели в изказване финансовият министър Николай Вамен.
Датският съвет по изменението на климата, който се съветва и прави оценка политиките в региона на климата в страната, предложи актуалният налог върху въглеродните излъчвания от 177 датски крони (23,7 евро) на звук да бъде повишен до 1500 крони.
Все още обаче не е ясно дали държавното управление ще съблюдава рекомендациите на съвета, а екологичните групи не споделят държавния възторг за новата договорка.
" Ние виждаме единствено относително слабото начало на зеления преход в Дания ", сподели за Агенция Франс Прес Хелене Хагел, началник на политиката за климата и околната среда в „ Трийнпийс “ Дания.
Според Хагел държавното управление ще би трябвало да полза излъчванията на всички парникови газове, а освен CO2.
„ От значително значение е да се сложи по-точна цена на замърсяването под формата на налози върху парниковите газове “, сподели Хагел.
Като част от договорката, реализирана измежду всички политически партии на Дания в Народното събрание, като се изключи една, страната ще сътвори два по този начин наречени „ енергийни острова “.
На двата острова ще бъдат ситуирани вятърни електроцентрали с обща мощ 5 гигавата, както и спомагателни планове за вятърна сила, които дейно утрояват производството на вятърната сила в страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР