Дания облекчи граничния си контрол с други скандинавски страни и

...
Дания облекчи граничния си контрол с други скандинавски страни и
Коментари Харесай

Докажи, че си влюбен, за да влезеш в Дания

Дания облекчи граничния си надзор с други скандинавски страни и Германия от понеделник. Така двойки, разграничени от блокирането поради ковид, най-сетне имат опция да се видят още веднъж, само че има измама: те би трябвало да потвърдят, че имат любовни връзки от минимум шест месеца.
Датската полиция съобщи, че двойките ще би трябвало да покажат споделени текстови известия, персонални фотоси или персонална информация за колегата си, оповестява „ Сабах “.
" Те могат да носят фотография или любовно писмо ", съобщи заместник-началникът на полицията Алън Далагер Клаузен пред датския оператор DR. „ Разбирам, че това са доста интимни неща, само че решението да бъде пуснат през границата един човек опира в последна сметка до преценката на обособения полицейски чиновник “, сподели той.
Въпреки че е добра вест за разграничените двойки, този ход акцентира някои от проблемите, пред които са изправени законодателите и управляващите по света, до момента в който последователно отварят още веднъж границите на своите страни.
Дания затвори границите си за непознати жители на 14 март, с цел да ограничи разпространяването на новия ковид, като в страната могат да влизат единствено хора с неотложни каузи. Оттогава на датско-германската граница се следят възрастни двойки, които пият кафе от своята страна на границата и се държат за ръце през бариерите, с цел да поддържат връзка между тях. Някои депутати се показаха в обществените медии недоволството си от новите ограничения, заявявайки, че това е нарушаване на правото на персонален живот.
" Никога не съм чувал за страна, в която влизането да изисква проявление на интимни текстове или фотоси с колегата. Най-накрая позволихме на двойките да се срещат, само че засегнахме правото им на персонална цялост ", съобщи Кристиан Хегард от Социал-Либералната партия в Twitter.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 26 май
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР