Дания и Швейцария си осигуриха участие на Евро 2020. Датчаните

...
Дания и Швейцария си осигуриха участие на Евро 2020. Датчаните
Коментари Харесай

Дания и Швейцария се класираха за Евро 2020

Дания и Швейцария си осигуриха присъединяване на Евро 2020. Датчаните трябваше повече да се потрудят – те измъкнаха 1:1 във визитата си на Република Ирландия. Швейцария завоюва елементарно с 6:1 визитата си на Гибралтар.

Така швейцарците се класираха първи в група D със 17 точки. Дания е на втора позиция с 16, ирландците останаха трети с 13 и ще разчитат на плейоф. Но най-малко ще знаят, че няма да са толкоз лесна жерта, колкото преди година. Тогава те играха с датчаните за класирането на Мондиал 2018 и паднаха с 1:5.
Дания оцеля с шанс в Дъблин
За разлика от преди година, ирландците изиграха превъзходен дуел, само че изпуснаха голям брой положения. Гостите имаха едвам два точни удара и откриха с първия си подобен. Той бе в 73-ата минута. Попадението бе дело на Мартин Брайтвайте, който засече центриране на Хенрик Далсгорд. Така той се разписа в трети следващ мач за отбора.

Мат Дохърти изравни в 85-ата минута, само че голът пристигна прекомерно късно за домакините – те по този начин и нямаха състояние да поведат. Хърихейн изпусна златен късмет преди почивката. След нея Макголдрик и резервата Клард също не съумяха да преодолеят Шмайхел. Но пък Дохърти постави завършек на серията на Шмайхел от пет сухи мрежи.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР