Дания и Германия подписаха споразумение за изграждане на тръбопровод за

...
Дания и Германия подписаха споразумение за изграждане на тръбопровод за
Коментари Харесай

Германия и Дания ще строят тръбопровод за пренос на водород

Дания и Германия подписаха съглашение за създаване на водопровод за транспорт на водород от западна Дания до северозападната немска провинция Шлезвиг-Холщайн, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. 

Германският министър на стопанската система и климата Роберт Хабек и датският министър за климата Ларс Огор подписаха документа в Копенхаген, като задачата е тръбопроводът да бъде построен до 2028 година Огор посочи, че Дания има огромен капацитет в производството на водород.

Въпреки, че Германия възнамерява да създава собствен личен " зелен водород ", Хабек уточни, че към момента би трябвало да бъдат импортирани огромни количества, с цел да може немската промишленост да " превключи " от изкопаеми горива към водород.

Преди време Хабек подписа съглашение и с Норвегия за създаване на инфраструктура за транспорт на огромни размери водород до Германия до 2030 година

Споразуменията по отношение на водорода са значима стъпка в свързването на енергийните мрежи, уточни немският министър. Той окачестви немската промишленост като " енергийно гладна "  и посочи значимостта при съдействие за създаване на офшорни вятърни турбини.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР