Дания и Ейре направиха нулево равенство в последен мач от

...
Дания и Ейре направиха нулево равенство в последен мач от
Коментари Харесай

Късмет за Ейре в мач без значение

Дания и Ейре направиха нулево тъждество в финален мач от група 4 на Лига " В " в Лигата на нациите. Срещата беше без значение и за двата тима. Датчаните си осигуриха първото място и промоция за Лига " А " още преди няколко дни, когато завоюваха гостуването си на Уелс. Месец по-рано Ейре загуби от " драконите " и стана ясно, че изпада в Лига " С ".

Дания доминираше напълно и пропусна доста положения. След почивката и гредата попречи на " аления динамит " сслед удар на Николай Йоргенсен.

Селекционерът на Ейре Мартин О' Нийл направи 5 промени в състава спрямо контролата против Северна Ирландия (0:0), като измежду титулярите се появиха Сайръс Кристи, Енда Стивънс, Ейдън О'Брайън, Ричард Кио и Кевин Лонг.

Наставникът на датчаните Аге Харейде пусна от първата минута Кристиан Ериксен, макар че звездата на Тотнъм още не е в оптимална кондиция. Фредрик Рьонов размени на вратата санкции Каспер Шмайхел, а другият значим отсъстващ беше Томас Дилейни.

Преди дуела на " Серес Парк " в Орхус Дания имаше единствено една загуба в последните си 10 семейства, а поради слабата форма на Ейре, упованията бяха за относително лесна победа. През септември двата отбора направиха нулево тъждество в Дъблин, само че през днешния ден играха доста по-разкрепостено.

Лошо изчистване на Шейн Дъфи даде късмет на Юсуф Поулсен да изведе Дания напред още в 6-ата минута, само че ударът на нападателя мина над гредата. Малко по-късно Кнудсен центрира, отбраната на ирландците още веднъж не се оправи и единствено шансът избави Дарън Рандолф след мощния шут на Ласе Шьоне.

В 30-ата минута стражът на гостите отрази удар с глава на Николай Йоргенсен, а в 34-ата Роби Брейди пропусна единствената добра опция за Ейре до почивката. Той стреля от фаул, само че топката мина около гредата. В края на полувремето Йоргенсен намерения, че е разкрил резултата, само че защитник в зелено почисти от голлинията.

В 47-ата минута Поулсен от чиста позиция стреля в навън. В средата на втората част Йоргенсен уцели гредата и това беше най-чистата обстановка за " аления динамит " в целия мач. Таранът на Фейенорд остана самичък против Рандолф, само че не съумя да вкара. Датчаните продължиха да натискат, само че нулевото тъждество остана непроменено.
МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Лига на нациите 6 кръг, понеделник 19 ноември  Дания 0:0краен резулат  Ирландия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР