Дания и Австралия завършиха наравно 1:1 в мач от втори

...
Дания и Австралия завършиха наравно 1:1 в мач от втори
Коментари Харесай

Австралия усложни живота на Дания

Дания и Австралия приключиха наедно 1:1 в мач от втори кръг на група "С " на Световното състезание в Русия. Кристиян Ериксен бе прецизен за "червения динамит ", а Миле Йединак от дузпа бе прецизен за "кенгурата ".

Дания стартира мача доста нападателно и бързо съумя да поведе в резултата. Играчите на Оге Харайде пропиляха две благоприятни условия, само че в 7-ата минута към този момент имаха задатък. Кристиян Ериксен приключи чудесна офанзива на Дания, откакто получи с пета от Йоргенсен и с прекрасен удар от въздуха не остави шансове на Райън.

В 38-ата минута Австралия получи право да извърши дузпа. След центриране от корнер Йединак стреля с глава, топката срещна ръката на Поулсен. Първоначално съдията даде знак играта да продължи, само че по-късно се намеси VAR. Матеу Лаос изгледа повтаряне на обстановката и реши, че би трябвало да уточни бялата точка. Миле Йединак без проблем осъществя за 1:1.

В края на първата част Сейнсбъри замалко да си вкара автогол, само че Матю Райън реагира добре и улови топката момент преди тя да влезе във вратата му.

Дания стартира по-дейни и второто полувреме, а Пионе Систо се размина с малко да означи гол.

Каспер Шмайхел пък не реагира добре и разреши на една топка да стигне до Матю Леки, който незабавно пусна към дребното вратарско поле, само че там защитник на Дания мазета момент преди топката да бъде вкарана във вратата.

Моой също опита да заплаши Шмайхел, само че ударът му около сглобката на вратата. Датчаните отвърнаха с превъзходен удар на Систо, само че около левия дирек.

До края Дания имаше териториално преимущество, до момента в който австралийците се опитваха да доближат до гол посредством контраатаки. Нито един от двата отбора обаче не съумя да вкара нов гол и срещата приключи 1:1.

Дания е краткотрайно на върха с 4 точки, до момента в който Австралия е с 1. Франция, която има 3 точки, се изправя през днешния ден против Перу. Южноамериканците към момента са без точков актив.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР