Дания и Австралия завършиха 1:1 в четвъртък след красив гол

...
Дания и Австралия завършиха 1:1 в четвъртък след красив гол
Коментари Харесай

Австралия изравни с VAR дузпа, но не стигна до повече срещу Дания

Дания и Австралия приключиха 1:1 в четвъртък след хубав гол на Кристиан Ериксен и равнене от дузпа, отсъдена с видеоповторение (VAR) и осъществена от Миле Йединак през първото полувреме на първия мач в четвъртък.

По-доволният тим в края несъмнено бяха датчаните, които излязоха краткотрайно на първото място в групата си, събирайки 4 точки – с една повече от огромния любимец Франция, която играе по-късно против Перу.

" Червеният динамит " въпреки всичко се надяваше на втора победа, която да му подсигурява излизане от групата още преди директния мач с " петлите ". Второто полувреме обаче мина напълно под контрола на австралийците, които сътвориха няколко рискови положения, само че по този начин и не съумяха да стигнат до по този начин нужната им победа.

Така " кенгурата " събраха едвам една точка от два мача, откакто в първия си дуел позволиха загуба с 1:2 от Франция. При тази обстановка австралийците би трябвало да се надяват на прекомерно нереалистичен сюжет – загуба за " петлите " от Перу по-късно в четвъртък, тяхна победа над южноамериканците в последния мач и нова загуба на французите от Дания.

Първият гол в мача падна още в 7-ата минута, когато Николай Йоргенсен майсторски пусна пас към Кристиан Ериксен, който безусловно разстреля вратаря на австралийците с хубав удар. След това датчаните заиграха въодушевено и пресираха съперника, само че не съумяха да удвоят.

Последва усилване на австралийците, пропуск на Роби Крузе, с цел да пристигна 36-ата минута, в която Юсуф Поулсен игра с ръка в наказателното поле пред Каспер Шмайхел. Първоначално това остана неусетно за основния арбитър Антонио Матеу Лаос, само че след VAR той отсъди дупза, осъществена от капитана Миле Йединак.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР