Дания е издала първото разрешение за прокарването на газопровода Baltic

...
Дания е издала първото разрешение за прокарването на газопровода Baltic
Коментари Харесай

Дания е издала първото разрешително за строителството на Baltic Pipe


Дания е издала първото позволение за прокарването на газопровода Baltic Pipe, по който се възнамерява транспорт на природен газ от Норвегия за Полша, излиза наяве от известие, оповестено на уеб страницата на плана. Според него, разрешението от датската организация за запазване на околната среда е получено от оператора на плана и е „ за реализиране на плана на територията на Дания. Издаденото на полската Gaz-System позволение се отнася за наземния сектор по крайбрежието на Дания. За строителството на газопровода се изисква обаче и утвърждение от датските управляващи за строителството на газопровода в морския сектор във водите на страната.

Полша съобщи желанието си за строителството на Baltic Pipe през февруари 2018 година Проектът е за транспорт на 20 милиарда куб м газ годишно, като първичният проект е за привършване на плана в края на 2022 година. Проектът се поддържа от Европейска комисия, като за реализирането му от европейския бюджет са планувани 215 млн. евро.

Количеството, потребяван природен газ от Полша е от порядъка на 15 млрд.куб м газ годишно, като страната внася към две трети, а една трета реализира посредством личен рандеман. Основен снабдител на природен газ за Полша е „ Газпром “, с който Полша има дълготраен контракт за 10,2 милиарда куб м газ годишно. С цел нашарване на доставките и отбягване на зависимостта от съветския природен газ Полша стартира дейни доставки на полутечен природен газ от Съединени американски щати.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР