Дания даде разрешение за строителството на газопровода Северен поток 2

...
Дания даде разрешение за строителството на газопровода Северен поток 2
Коментари Харесай

Дания разреши строителството на Северен поток 2

Дания даде позволение за строителството на газопровода " Северен поток " 2 през в Балтийско море.
Решението е сериозен удар по Съединени американски щати, които не един път са подлагали на критика плана, а също така имат проекти за експорт на собствен полутечен газ към Европа.
Строителството на " Северен поток " 2 ще разреши на Русия непосредствено да доставя газ до територията на Германия.
„ Датската енергийна организация издаде позволение на компанията Nord Stream 2 AG за построяването на газопровода „ Северен поток “ 2 през континенталния шелф на Дания югоизточно от Борнхолм в Балтийско море “, се споделя в изказването, представено от съветски медии. Според оценката на организацията този маршрут е най-безопасният и дава отговор на екологичните правила.
„ Северен поток " 2 на процедура е издигнат, неговото стартиране в употреба е планувано за края на 2019 година
Проектът включва построяването на две газови връзки с общ потенциал от 55 милиарда кубически метра годишно от съветското крайбрежие през Балтийско море до Германия. По-рано Германия, Финландия и Швеция издадоха позволение за градеж, остана единствено Дания.
Решението на Датската енергийна организация да утвърди маршрута на газопровода е удар върху опитите на администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да блокира енергийния план. От друга страна решението на датската организация е победа за Русия и Германия, които твърдо поддържат плана.
Планираният балтийски газопровод ще транспортира природен газ 1200 километра от Русия до Европа. Според Съединени американски щати и някои европейски страни тръбата може да усили зависимостта на Европа към Русия като снабдител на сила.
Латвия, Литва и Полша взаимно обявиха, че не утвърждават плана - техните водачи са уверени, че той е политически.
Русия неведнъж приканва да не се възприема газопровода като инструмент за въздействие. Според Владимир Путин, Москва преглежда плана извънредно като стопански.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР