Дания даде разрешение за изграждането на Северен поток-2, предаде ТАСС.

...
Дания даде разрешение за изграждането на Северен поток-2, предаде ТАСС.
Коментари Харесай

Дания разреши строителството на Северен поток-2

Дания даде позволение за построяването на " Северен поток-2 ", съобщи ТАСС.
" Датската енергийна организация издаде позволение на компанията Nord Stream 2 AG за построяването на газопровода " Северен поток-2 " през континенталния шелф на Дания югоизточно от Борнхолм в Балтийско море ", се споделя в изказването, представено от БГНЕС.
Според оценката на организацията този маршрут е най-безопасният и дава отговор на екологичните правила.
" Северен поток-2 " на процедура е издигнат, неговото стартиране в употреба е планувано за края на 2019 година По-рано президентът на " Газпром " Алексей Милер предвижда, че за построяването на тръбопровода през датски води ще са нужни към 5 седмици след приемането на позволение от управляващите на страната.
В началото на октомври Дания отдръпна политическите си възражения за построяването на газопровода " Северен поток – 2 " в изключителната ѝ икономическа зона. След това единствено административни аргументи забавяха строителството. Като спомагателен мотив в интерес на одобряването на плана са изтъкнати екологически съображения, както и прекратяването на добива в най-голямото датско находище на газ. Това е предиздвикало Копенхаген да обмисли заместването на родния газ с норвежки или съветски, разясняват специалисти.
Проектът " Северен поток – 2 " планува построяването на два реда газопроводи с обща съдържимост 55 милиарда кубически метра газ годишна от крайбрежието на Русия през Балтийско море до Германия. С реализацията на плана се занимава компанията " Северен поток – 2 " АД, като половината средства за него се влагат от " Газпром ", а останалата част – от европейските сътрудници Шел, OMV, Engie, Uniper и Wintershall.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР