Данило Петручи със заводски Ducati записа най-бързата обиколка в третата

...
Данило Петручи със заводски Ducati записа най-бързата обиколка в третата
Коментари Харесай

Петручи с рекорд в третата тренировка от MotoGP в Италия

Данило Петручи със фабричен Ducati записа най-бързата обиколка в третата свободна подготовка от спортния уикенд на MotoGP в Италия и сложи нов връх за най-бърза обиколка на " Муджело ", подобрявайки миналогодишното достижение на Валентино Роси.

Петручи записа време от 1:46.056 мин, макар лек вирус, с който се бори, и зарадва публиката по трибуните. Другите двама родни герои Валентино Роси и Андреа Довициозо се провалиха в опита си да влязат в топ 10 и не съумяха да си подсигуряват автоматизирано място в Q2. Така двамата италианци би трябвало да преминат през Q1 в търсене на полпозишън.

Shocks everywhere we look at Mugello! @Petrux9 tops FP3 but @AndreaDovizioso, @lorenzo99, @ValeYellow46 and @Rins42 will ALL go through Q1! #ItalianGP pic.twitter.com/Dp6OKgO2Hi
— MotoGP™ (@MotoGP) June 1, 2019
Тренировката на Петручи бе прекратена за малко, защото екипът му не бе закрепил добре карбоновия похлупак на задното му колело и италианецът трябваше да направи изключително прекъсване в бокса за поправката му.

Защитаващият купата си Марк Маркес с Honda още при започване на тренировката усъвършенства достижението на Франческо Баная от петък. С положителни обиколки впечатли и сателитният водач на Honda Такааки Накагами, който в последна сметка остана четвърти.

В края на тренировката всички водачи сложиха чисто нова мека задна гума и се пробваха с последна офанзива да влязат в топ 10, само че трафикът на трасето провали опитите на някои от състезателите, измежду които бе и Маркес. Той приключи тренировката трети, а пред него остана Пол Еспергаро с КТМ.

Frustration showing for @marcmarquez93?

The world champion is on the bubble in ninth! #ItalianGP pic.twitter.com/uyQuk8M1Yw
— MotoGP™ (@MotoGP) June 1, 2019
Пети зад Накагами приключи Джак Милър със сателитен Ducati, следван от Фабио Куартараро със сателитна Yamaha и Маверик Винялес със заводска Yamaha. Сателитният водач на Honda Кал Кръчлоу падна в последните пет минути на пистата, само че въпреки всичко приключи осми, следван от Франко Морбидели и Франческо Баная.

Here is the mistake which cost @ValeYellow46 a place in the top ten! #ItalianGP pic.twitter.com/SAQJI1TkOt
— MotoGP™ (@MotoGP) June 1, 2019
За двете печеливши места в Q1 ще се борят Роси, който влезе в чакъла по време на една от най-хубавите си обиколки, Дови, съотборникът на Маркес Хорхе Лоренсо и дуото на Suzuki Алекс Ринс, който победи в Съединени американски щати, и Жоан Мир.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР