Данил Медведев не само загуби втори финал в откритото на

...
Данил Медведев не само загуби втори финал в откритото на
Коментари Харесай

Медведев прекара 24 часа на корта в Мелбърн

Данил Медведев освен загуби втори край в откритото на Австралия и сложи антирекорд.

Бившият №1 в света от Русия ще би трябвало да преглътне и неуспеха против Яник Синер (Ит) и неприятното чувство, че стана първият с два несполучливи опита да завоюва шампионат от “Големият шлем ”, откакто е имал преднина от два сета.

С развиването на финала силите несъмнено започнаха да напущат Медведев и това бе напълно обикновено, тъй като за 7 мача в Мелбърн той изигра рекордните за професионалния тенис 31 сета. Всеки може да си направи преценка от следната статистика за най-високия състезател, стигал до върха в международната класация.

24 часа и 17 минути, прекарани на корта. Никой различен тенисист не бе прокиснал цяло денонощие в мачове на един шампионат. През 2022 година Карлос Алкарас стана първенец на US Open след 23,39 часа.

Два пъти обрат от 0:2 сета. 4 мача в пълния формат от 5 сета. 31 изиграни сета в шампионата. Край в 3,40 сутринта на мача му от втория кръг.

Загубеният от Медведев край след 3,44 часа игра подсети за неуспеха му от 2:0 против Рафаел Надал в дуела за купата “Норман Брукс ” преди 2 години.

По време на откритото на Австралия руснакът споделяше, че в паузата сред сезоните е имал време да размишления за някои неща и в този момент за него най-важното е да се усеща горделив от себе си след всеки мач.

“Просто желая да бъда по-добър. И след дуел да не мисля дали съм постъпвал вярно на корта и дали самичък вземал точните решения в избрана обстановка. Искам да желая за нови борби ”, съобщи Медведев.

След финала той показа, че по време на мача въобще не е мислел за неуспеха против Надал.

“Когато завоювах втория сет, огромна част от феновете започнаха да ме освиркват и това, несъмнено, бе обидно ”, разяснява някогашният първенец от Sofia Open.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР