Даниил Медведев заяви, че честата смяна на настилките и топките

...
Даниил Медведев заяви, че честата смяна на настилките и топките
Коментари Харесай

Медведев: Иска ми се всички кортове да бяха като на US Open


Даниил Медведев съобщи, че честата промяна на настилките и топките е измежду най-големите компликации в живота на тенисистите, само че те би трябвало да демонстрират професионализъм и да се приспособяват към това. Световният №1, който довечера ще се изправи против Тейлър Фриц на четвъртфиналите в Синсинати, разяснява снощния си мач против Денис Шаповалов , както и решението да бъдат разрешени треньорските инструкции по време на мачовете.

„Денис е мнго добър състезател и удря топката по необикновен метод, което прави ударите му сложни за отразяване. Той е доста мощен физически и постоянно играе с топспин. Трудно е да се адаптираш към играта на този вид тенисисти. Мисля, че направих няколко неточности вследствие на това, само че като цяло бях доста стабилен и непрекъснат. Той имаше доста шансове за пробив, само че аз съумях да го реализира пръв, а откакто той върна брейка започнах още веднъж да поднасям добре. Като цяло съм удовлетворен от равнището, което демонстрирах, и чакам идващия мач с нетърпение“ – разяснява първенецът на US Open.

Медведев разяснява и позволяването на треньорските инструкции по време на мачовете. „Лично за мен нищо не се трансформира. Възможно е това да усъвършенства нещата за някои играчи, само че с Жил приказваме за всичко преди и след мачовете и нямаме потребност да го вършим и по време на дуелите. Правим подробни тактически анализи и не виждам както треньорските инструкции по време на мач биха ни помогнали по този начин, както се случва в други спортове. В един петсетов мач да вземем за пример треньорът може да те посъветва да вземем за пример да промениш позицията си на корта или да атакуваш бекхенда на съперника, само че не съм сигурен дали това не е нарушаване на разпоредбите. Предстои ми мач с Фриц, който ще е първи посред ни, само че все пак всеки от нас знае по какъв начин играе другият. Не мисля, че треньорските инструкции ще окажат въздействие върху развиването на мача. Не виждам смисъл от това решение, само че и не съм срещу него“.

Руснакът, който е първенец на Western & Southern Open за 2019, съобщи, че шампионатът е много необикновен, само че все пак му харесва.

„Турнирът се организира посред нищото, само че все пак ми харесва и обичам Синсинати. Вече познавам известните места в региона, а също така има доста положителни заведения за хранене и сладкарници, което не може да се каже за някои от градовете, през които прекосяваме. Има и много заведения за бързо хранене, което е супер, само че по време на шампионат отбягвам от този вид храна. Винаги съм благополучен, когато съм в Синсинати“.

Вчера Медведев игра на „Grand Stand“, като показа какви съгласно него са разликите сред него и централния корт.

„В сходни обстановки възприятието постоянно е изключително. Понякога се случва да играеш на едно и също място в два следващи дни, само че нещо в атмосферата да се е трансформирало. Нямам научно пояснение за какво е по този начин, само че когато играеш на по-малък корт, всичко е друго. Дори на US Open се усеща разликата сред „Артър Аш“ и „Луис Армстронг“. Говорих с тур мениджъра и той ми изясни, че решението е било комплицирано, защото е зависело от резултата от мача на Надал, който в последна сметка загуби. Когато ми изясняват нещата нещата умерено и цивилизовано, се отнасям с схващане и не върша проблеми. Мачът ми против Фриц сигурно ще е на централния корт, тъй че всичко е наред“.

Световният №1 взе отношение и по проблема с топките в Тура, като съобщи, че честата им промяна не се отразява добре на играчите.

„Когато времето е влажно, топката става много тежка, което натоварва съществено рамото и лакътя. В Синсинати наприемр този проблем не съществува, само че все пак има играчи, на които са им доста неуместни топките, с които играем тук. Това не е точна просвета. Смяната на топките може да е също толкоз сложна, колкото промяната на настилките да вземем за пример. Печелил съм US Open, Синсинати и Торонто, само че към момента не съм намерил метод да играя добре в Индиън Уелс и Маями. Това е в случай, че се смятам за един от положителните играчи на хард. Иска ми се всички кортове да бяха като тези на US Open, само че това не би било заслужено, защото ще ощети играчите, които избират клей и трева. Това е сложна част от работата ни, само че сме длъжни да се приспособяваме към нея“ – приключи руснакът.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР