Даниил Медведев се намира в отлична форма от началото на

...
Даниил Медведев се намира в отлична форма от началото на
Коментари Харесай

Шампионът бе тестван, но се справи: Медведев стартира с обрат над Карацев в Майорка!

Даниил Медведев се намира в отлична форма от началото на тревния сезон, като доближи финалите на шампионатите в Хертогенбош и Хале, търсейки своята първа купа за годината, само че по този начин и не може да разкрие капацитета си в мача за купата. Парадоксалното в тази ситуация за руснака е, че точно в на хартия най-хубавия си сезон на зелено досега, то той няма да бъде позволен до присъединяване на започващия идния понеделник Уимбълдън. Това въпреки всичко по никакъв метод не попречи на международния номер през днешния ден да открие акцията си на конкуренцията в Майорка, където има задачата да отбрани трофея си от миналогодишното издание на надпреварата, а жребият му отреди на старта да срещне сънародника си Аслан Карацев, който преди шампионата се намираше в серия от пет следващи загуби.

Сблъсъкът даде голям брой завладяващи моменти на феновете, откакто даже поради положителния начален удар, с който разполагат двамата руснаци, то възможностите за посрещачите не липсваха, като в същото време и нехарактерните за тревата продължителни разигравания бяха постоянно срещано събитие. В последна сметка до изненада не се стигна и след 2 часа и 17 минути на корта Медведев се оправи със съпротивата на сънародника си, надделявайки го в три сета с 4:6 6:3 6:2. За международния номер едно в четвъртфиналната фаза следва да се изправи против Роберто Баутиста Агут, който по-рано през днешния ден завоюва дуела си без да излиза за него, заради отричане на Ник Кирьос.

Мачът бе открит с безпроблемни подавания за сервиращите, преди не след дълго Карацев да направи първата крачка на ретур, когато се възползва от зачестилите грешки в играта на именития си съотечественик и посредством страховит бекхенд по правата осъществя основен пробив, с цел да поведе в резултата. 43-ят в света незабавно беше тестван, като посрещна цели три брейкбола в идното си подаване, само че показва забележително самообладание, като ги отрази и употребява импулса в представянето си, с цел да победи в дебютния сет, загатвайки, че е допустимо да станем очевидци на много непредвиден процес.

Втората част протече надалеч по-спокойно за подавачите, които още веднъж не съумяваха да печелят чисто геймовете си, само че по един или различен метод го правеха и относително бързо сетът бе преполовен. От този миг нататък Медведев стартира да вкарва по-голяма експанзия в ударите си, като пресираше противника си по всякакъв начин, което даде претенции резултат и първата ракета на света узакони преимуществото си с късен пробив. Шампионът застанал на сервис за възобновяване на равенството в мача, не се поколеба нито за момент и безпроблемно изпрати срещата в решителната ѝ фаза.

Силните минути за по-високоранкирания руснак се придвижиха и при започване на третия сет, когато той продължи превъзходството си с пробив в откриващия за частта гейм и се приближи до крайния триумф в мача. Шампионът от US Open безспирно развиваше играта си с всяка минала точка, като в даден миг разликата в класите стана прекомерно видна и международният номер едно осъществя втори брейк, с цел да усили преднината си до 5:1. Останалите мигове от срещата не предложиха нищо завладяващо за развоя на събитията и Медведев несмущаван оползтвори втория си мачбол, с цел да започва победоносно отбраната на купата си в курортния град.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР