Даниил Медведев се класира за полуфиналите на тенис турнира от

...
Даниил Медведев се класира за полуфиналите на тенис турнира от
Коментари Харесай

Медведев и Синер си уредиха среща на 1/2-финалите в Маями

Даниил Медведев се класира за полуфиналите на тенис шампионата от сериите Мастърс 1000 в Маями, откакто спря Николас Джари след 6-2, 7-6 (7). Мачът продължи малко над час и 40 минути.


Шампионът от предходната година стартира мощно и след два пробива дръпна в резултата. Във втората част представителят на Чили бе по-равностоен на третия в схемата и се стигна до тайбрек, в който Медведев губеше с 3-5 точки. Впоследствие Джари избави два мачбола, само че при третия се пропука и по този начин противникът му продължи напред.

За Медведев следва конфликт с Яник Синер в повтаряне на финала от предходната година. Номер 2 в схемата от Италия предстоящо се наложи над непоставения Томаш Махач от Чехия с 6-4, 6-2.


Махач оказа някаква опозиция на първенеца от Аустрелиън Оупън в първия сет, когато при започване на частта двамата си размениха по един пробив, само че по-късно позволи нов подобен, който докара и до загуба на сета. Във втория чехът не бе равносилен на по-именития си противник и завоюва единствено два гейма.

Синер и Медведев имат общо 10 мача между тях, като салдото в тях е 6-4 победи в интерес на руснака. Любопитното е, че Медведев завоюва всяка една от първите им шест срещи, само че в идващите четири Синер е непроменяемо победител, в това число и на финала в Австралия през януари, когато изоставаше с два сета пасив. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР