Даниил Медведев се класира за финала на силния тенис турнир

...
Даниил Медведев се класира за финала на силния тенис турнир
Коментари Харесай

Медведев спря Джокович и ще спори с Рубльов за титлата в Дубай

Даниил Медведев се класира за финала на мощния тенис шампионат от сериите ATP 500 в Дубай, откакто надделя Новак Джокович с 6-4, 6-4 за към един час и 35 минути игра .
Даниил Медведев.
Първите четири гейма на откриващия сет започнаха с доминация на сервиращите, преди руснакът, който се намира в отлична форма в последните няколко седмици, да направи пробие подаването на международния номер 1 и лидер в главната скица на конкуренцията. Серията на Медведев продължи и след нов брейк той сервираше за частта при 5-2 в своя изгода. Ноле върна един от двата пробива, само че за повече нямаше сили и по този начин съперникът му поведе в резултата. Втората част стартира с ранен пробив за Медведев, който се оказа и изцяло задоволителен на съветския тенисист да стигне до крайната победа. В края на сета на два пъти и мрежата изигра своята роля при основни разигравания в интерес на седмия в света, само че той закономерно откри място в неделния край.

Медведев направи три аса повече от Джокович и макар неособено високия % вкаран първи сервис в мача - 58%, той загуби единствено осем точки на първо подаване. Срещата предложи доста чиста игра, без доста непредизвикани, като салдото на петкратния първенец в шампионата от Сърбия бе 30 уинъра против 14 непредизвикани неточности - с три уинъра повече от противника, само че и два пъти повече непредизвикани от руснака. Медведев записа петия си триумф в 14 мача с Джокера и първа от финала на Ю Ес Оупън 2021-а насам.

Наградата за първенеца в Ротердам и Доха от последните две седмици е място на финала, където го чака неговият съотечественик и победител в конкуренцията от предходната година Андрей Рубльов, който по-рано денем надделя Александър Зверев също в два сета. Медведев и Рубльов имат шест мача между тях, като Даниил води с 4-2 в директните конфликти досега. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР