Даниил Медведев се класира за финала на Мастърса в Шанхай

...
Даниил Медведев се класира за финала на Мастърса в Шанхай
Коментари Харесай

Руският киборг Медведев е на шести пореден финал!

Даниил Медведев се класира за финала на Мастърса в Шанхай с награден фонд 7,47 милиона $.

Поставеният под № 3 сподели здрави нерви в преломните моменти и в профил шестия в схемата - Стефанос Циципас (Гърция) със 7:6 (5), 7:5.

Първият сет мина без пробиви, а при резултата 4:4 Циципас пропусна три благоприятни условия да вземе подаването на своя съперник. В тайбрека събитията още веднъж се развиваха изцяло равностойно, само че Медведев взе задатък за 6:5, като по-късно безапелационно поведе в резултата.

Втората част стартира с ранен пробив на руснака и обстановката за Циципас изглеждаше безнадеждна. При 5:4 и подаване на Медведев се стигна до непредвидена смяна. Гръцкият тенисист, който бе взел едвам три точки през този сет, когато Медведев е на сервис, съумя да пробие на 15 и изравни. Руснакът от своя страна сподели забележително самообладание и незабавно върна пробива, след което взе подаването си на 0 и по този начин ликува в срещата.
В спор за купата вицешампионът от Откритото състезание на Съединени американски щати ще се изправи против спечелилия от двойката Александър Зверев (Германия) - Матео Беретини (Италия).

Това е шести следващ край за първенеца от София. Серията му стартира още във Вашингтон през юли. Продължи през Монреал, купа в Синсинати, край на US Open и трофея на домашна земя - в Санкт Петербург.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР