Даниил Медведев се изкачи до втората позиция в актуалната световна

...
Даниил Медведев се изкачи до втората позиция в актуалната световна
Коментари Харесай

Титлата в Рим осигури на Даниил Медведев втората позиция в ранглистата

Даниил Медведев се изкачи до втората позиция в настоящата международна класация, откакто победи на шампионата от сериите Мастърс в Рим.

Руснакът стартира присъединяване си в Ролан Гарос идната седмица като втори подложен, а Джокович влиза в шампионата като трети, което дава опция да попаднат в една и съща половина на жребия в Париж. Световният номер 1 Карлос Алкарас ще бъде лидер в схемата на втория шампионат за годината от Големия шлем, като възможен мач сред него и Медведев може да се случи чак на финала.

Медведев изпадна от Топ 10 през януари, като се смъкна само че 12-та позиция в света през февруари. Но от този момент 27-годишният тенисист стартира да се изкачва в класацията, откакто завоюва купите в Ротердам, Доха, Дубай, Маями, а през вчерашния ден и в Рим. Руснакът, който има в сбирката си към този момент 20 трофеи, е насочен към завръщането си на първата позиция, която той зае за първи път предходната година и задържа 16 седмици.

В новата класация от през днешния ден четвъртото място заема Каспер Рууд, пети е Стефанос Циципас. Финалистът в Рим, Холгер Руне също се придвижи нагоре и към този момент заема шестата позиция. Преди една година датчанинът загуби в първия кръг на квалификациите в Рим. Сега обаче той е единствено на 400 точки от влизане в Топ 5 в света за първи път.

Андрей Рубльов се смъкна с една позиция и към този момент е седми, Яник Синер затваря Топ 8.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР