Даниил Медведев преди по-малко от 12 месеца постигна наглед невъзможното,

...
Даниил Медведев преди по-малко от 12 месеца постигна наглед невъзможното,
Коментари Харесай

Медведев се бе запътил към пореден провал, само че успя да обърне финалиста от Монте Карло

Даниил Медведев преди по-малко от 12 месеца реализира привидно невъзможното, откакто прекрати превъзходството на " Голямата четворка " в международната класация, траяла близо две десетилетия, и се възкачи на трона в класацията на АТР. Оттам насетне обаче нещата за руснака надалеч не се развиха съгласно упованията и той разочарова неведнъж с представянето си до края на 2022-ра, което го смъкна чак до 7-ата позиция в ранкинга при финалния аспект на подреждането за сезона.

Началото на новата година в тениса, за жалост на московчанина, се оказа също толкоз неубедително за него и след слабото му показване на Аустрелиън Оупън, отпадайки още в третия кръг, то той напусна международния топ 10 за първи път от 2019 насам. Въпреки това, Медведев през днешния ден се завърна назад на корта и беше напът да допусне следващия си разочароващ резултат, само че остана невъзмутим и сътвори цялостен поврат над Алехандро Давидович Фокина на старта в Ротердам - 4:6 6:2 6:2. Успехът на международния номер 11, за който той се нуждаеше от близо два часа на корта, го класира за втория стадий на надпреварата, където за шестия подложен в схемата следва да ще срещне един всред домакинската вяра Ботик ван де Зандсхулп и " щастливия губещ " Куентин Алис.

В началните минути от дуела образно си пролича желанието на някогашния първенец от Шлема да господства в размените от главната линия, като той доближи непроменяемо най-малко брейкбол при всяко от дебютните две подавания на противника, само че парадоксално или не, самият той инкасира серия от грешки и пръв позволи да бъде продънен. Давидович Фокина побърза да затвърди извоюваното преимущество, но отговорът на любимеца не закъсня и той в седмия гейм отмъкна сервиса на ибериеца единствено с цел да станем очевидци на поредност от четири поредни брейка, която приключи по допустимо най-неблагоприятния метод за Медведев, чиито грешки се трупаха на сметката му многочислено, до момента в който международният номер 31 се възползва от шанса си и причисли откриващия сет към актива си.

С настъпването на втората част образът на московчанина закупи напълно различен тип, откакто ударите му започнаха безусловно да намират очертанията на корта и се превръщаха в неспасяеми уинъри в половината на противника. Тези дейности на международния номер 11 доведоха до серия от пет следващи гейма против името му, чрез което той нямаше усложнения да възвърне равенството в обособените сетове и изпрати конфликта в заключителната му фаза.

В решителния трети сет превъзходството на някогашната първа ракета на планетата във всяка едно отношение беше повече от очевидно, като той представляваше своебразна " стена ", която връщаше всичко от другата страна на мрежата и за новобранеца беше значително непостижимо да остане конкурентноспособен на шестия подложен в схемата. Медведев по никакъв метод не се поколеба освен това да изрази превъзходството си и цифрово в резултата, като се поздрави с пробив във всеки от четирите гейма на начален удар на испанеца, до момента в който загуби своя сервис едвам на два пъти, преди да узакони успеха си в срещата.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР