Даниил Медведев поработи здраво, за да преодолее съпротивата на 69-ия

...
Даниил Медведев поработи здраво, за да преодолее съпротивата на 69-ия
Коментари Харесай

Медведев се класира за четвъртфиналите на Australian Open

Даниил Медведев поработи крепко, с цел да преодолее съпротивата на 69-ия в света португалец Нуно Борхес. След повече от три часа на Rod Laver Arena руснакът завоюва с 6-3, 7-6 (7/4), 5-7, 6-1. На четвъртфинала Медведев ще срещне №9 в света - Хуберт Хуркач от Полша.

„ Преди този мач се усещах на 100 % “, сподели Медведев, финалист през 2021 и 2022 година, губейки от Новак Джокович и Рафаел Надал.

„ Но той ме накара да тичам трети сет и по тази причина пропуснах прекалено много, бях като мъртъв, в случай че би трябвало да бъда почтен. В четвъртия сет съумях да повиша равнищата си на сила. “

Преди тазгодишното Открито състезание на Австралия, Борхес в никакъв случай не беше печелил поредни мачове на равнище Тур отвън Купа Дейвис и неналичието му на потекло в последна сметка беше разкрита.

Ключовата разлика беше броят на непредизвиканите неточности, като Борхес направи 66 против 34 на Медведев. Но все пак това беше ужасно изпитание на 26-годишния състезател, който беше първият португалец, който съумя да стигне до втората седмица в Мелбърн.

Базовата мощ на Медведев беше незабравим фактор в първия сет, като единственият пробив пристигна в шестия гейм, когато руснакът доминираше в дългите ралита. Борхес самоуверено се задържа до 3-3 във втория сет, преди да се разпадне под безмилостните удари от земя на руснака, допускайки пробива.

Но по-късно международният номер три загуби фокус и четвъртата му двойна неточност в мача при 30-40 в идващия гейм върна сета на равнище. Стигна се до тайбрек, като Медведев оцеля при още една двойна неточност, с цел да надделее.

Руснакът направи маневриране до върха на успеха при 5-4 в третия сет, само че Борхес отхвърли да продължи безшумно, правейки брейк, преди да развърти идващите две игри, с цел да резервира мача жив.

Това беше сигнал за пробуждане за Медведев, който беше нов човек в четвъртия сет, препускайки през него за 24 минути, до момента в който Борхес отстъпваше.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР