Даниил Медведев не трябваше да изразходва почти никакви сили по

...
Даниил Медведев не трябваше да изразходва почти никакви сили по
Коментари Харесай

Безпощаден, както почти винаги: Медведев е четвъртфиналист в Маями с общо 9 загубени гейма

Даниил Медведев не трябваше да изразходва съвсем никакви сили по пътя си към четвъртфиналите в Маями, откакто на старта отпусна единствено три гейма на испанеца Роберо Карбайес Баена, а след това продължи без игра, възползвайки се от отказването на Алекс Молчан. Тази заран пък някогашният номер едно още веднъж нямаше проекти да се застоява за прекомерно дълго на корта и надигра сензацията Куентин Алис с безапелационно 6:4 6:2. Така Медведев се класира за етапа на финалната осмица, прекарвайки сумарно едвам малко над 2 часа в игра и привидно идващото му тестване също няма да е от най-сложните, тъй като му следва да се изправи против квалификанта Кристофър Юбенкс.

Аутсайдерът стартира въодушевено и печелеше доста точки благодарение на първото си подаване, само че с това значително се изчерпваха разновидностите му за противопоставяне против четвъртия подложен и московчанинът с лекост контролираше размените от дъното на корта, което докара до реализирането на пробив за задатък от 3:2 в негова изгода. Впоследствие руснакът по-скоро се концентрира основно върху личните си изяви от сервис линията и това решение не се оказа лишено от логичност, тъй като Алис в нито един миг не беше даже покрай опция за изработката на рибрейк и откриващата част отиде в актив по-високоранкирания състезател.

Превъзходството на Медведев се ускори още повече през втората част и той незабавно отмъкна съперниковото подаване и въпреки французинът да бе праволинеен при идната си поява на сервис линията, то последваха минути на цялостна доминация от страна на някогашния номер едно и справедливо 5 от идващите 6 гейма отидоха в актива му, с което беше поставена точка на разногласието.

Quick and easy does it
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР