Даниил Медведев назлезе във финалния двубой на Australian Open 2022

...
Даниил Медведев назлезе във финалния двубой на Australian Open 2022
Коментари Харесай

Известен анализатор: Медведев вменява вина на публиката за своите грешки

Даниил Медведев назлезе във финалния дуел на Australian Open 2022 с убеденост. Руснакът планираше за повторно да застане на пътя на историята като попречи на Рафаел Надал да се трансформира в играча, спечелил най-вече трофеи от Големия шлем, но трофеят в Мелбърн не отиде в ръцете на международния номер две. Медведев позволи непредвиден поврат и пропиля задатък от 2:0 сета, което в допълнение вгорчи усета на загубата за първенеца от US Open 2021.

Разочарованието на Медведев от държанието на феновете в Мелбърн Парк се трансформира в една от най-дискутираните тематики от тенис обществеността, а своето мнение по въпроса показа и Стийв Флинк - един от най-авторитетните американски спортни публицисти и анализатори. Флинк бе специфичен посетител в подкаста на Жил Грос, наименуван " Анализ на мачове в понеделник ", като по време на диалога си с радио водещия той в детайли разяснява развоя на финалния мач в Австралия:

" Бих желал Даниил Медведев да осъзнае, че виновността за загубата му на финала в Australian Open 2022 не е само и единствено на публиката. Той поздрави своя съперник за отличното му показване, разкритикува феновете по трибуните за недостойното им държание, само че не разяснява обстоятелството, че изпусна преднина от 2:0 сета. Медведев разполагаше с задатък от 3:2 гейма и три брейкбола в третата част и не считам, че публиката е лимитирала играта му. Даниил не се оправи с напрежението в основните моменти от дуела и тъкмо върху това би трябвало да работи за в бъдеще.

Не отхвърлям, че 99% от публиката поддържаше Надал. Но Медведев неведнъже доказвал на света, че е същински първенец. Не би трябвало да забравяме триумфа му на US Open. Тогава почитателите окуражаваха Новак Джокович и в действителност се надяваха той да бъде огромния ро на шампионата. Именно това е и повода да считам, че Даниил предписа твърди огромна виновност на феновете, вместо да признае, че не се е справил. " - приключи той.



Източник: Sportskeeda

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР